Tratamentul cariei

Tratamentul cariei

Ce este caria dentară?

Caria este un proces distructiv ce afectează dintele, prin acţiunea bacteriilor din cavitatea bucală, demineralizînd smalţul şi afectînd astfel integritatea acestuia. Ceea ce simţim noi este o sensibilitate la rece şi cald, stimulul termic pătrunzînd mai uşor prin ţesutul cariat spre pulpa dentară (nerv). De asemenea putem simţi un disconfort la masticaţie, la dulce sau la presiune; toate acestea pentru că integritatea structurală a dintelui este afectată. Vizual caria se prezintă ca o pată colorată, maro sau neagră uneori, o gaura în dinte.

 

 

Pînă la tratament

După tratament

Tratamentul cariei dentare cu plombe fotopolimerizabile in Stomatologie Chisinau Moldova
Plombele cu material fotopolimerizabil sunt cea mai bună soluţie în tratamentul cariei dentare. Cu timpul, tehnologia a avansat şi acum materialele de plombare au căpătat proprietăţi mult mai bune, devenind mai rezistente în timp şi mai compatibile cu ţesutul dentar, fiind absolut estetice. Culorile compozitului pot fi amestecate pentru a obţine nuanţa naturală a dintelui, astfel încît obturaţiile sunt invizibile.Procedeul terapeutic pentru realizarea unei plombe fotopolimer decurge astfel: în cazul în care există o carie pe un dinte, prima dată se curaţă caria cu ajutorul unei freze pînă ce rămîne numai ţesutul dentar sănătos. în cazul în care cavitatea curăţată este aproape de camera pulpară (nerv), atunci se adaugă un material denumit hidroxid de calciu , pentru a realiza o protecţie la acest nivel.
După ce s-a pregătit cavitatea, se spală, se degresează (cu ajutorul unui burete cu alcool sau apa oxigenată), se usucă (cu spray-ul de la unit) şi se aplică un gel (acid), pentru a crea retenţie (microcanalicule) în structura dentară. Acest acid, dupa cîteva secunde se spală, se usucă din nou cavitatea şi se aplică soluţia adezivă - bonding-ul (substanţa care lipeşte plomba de dinte). Acest bonding se fotopolimerizează cu ajutorul lămpii cu lumină ultravioletă (lumina albastră).

În final se adaugă materialul compozit care se va modela specific zonei de dinte care lipseşte. La final, cînd obturaţia este modelată se fotopolimerizează cu ajutorul lămpii ultraviolete (lumina albastră), pentru ca tot materialul depus sa se întărească. Ele pot fi modelate şi finisate pentru a crea cît mai mult posibil, aspectul natural al dintelui.

Cu plombele fotopolimerizabile puteţi zîmbi liniştiţi fară a lasa sa se observe ca aţi fost la medicul dentist.

Задать вопрос
+373 (22) 60-61-08

implant-dentar.md на Русскомimplant-dentar.md Romanian
373 (22) 60-61-08
0 (69) 60-34-23
Faceți o programare
Pune o întrebare

Adresați întrebarea dumneavoastră sau descrieți pe scurt situația în care aveți nevoie de ajutorul nostru. Noi foarte rapid vă vom contacta :-)

Înscrieți-vă pentru o consultație

Adresați întrebarea dumneavoastră sau descrieți pe scurt situația în care aveți nevoie de ajutorul nostru.
Noi foarte rapid vă vom contacta:-)

Data și ora vizitei dorite:
Trimite
implant-dentar.md на Русскомimplant-dentar.md Romanian
Meniu
+373 (22) 60-61-08
Pune o întrebare
Noi suntem situați în orașul Chișinău, sectorul Ciocana
bd. Mircea cel Bătrân 13/2
Clinica stomatologică Dr.Didu "NC DENTALES"