Implantaţie dentară

Implantaţie dentară

Ce este implantul dentar?

Un implant dentar este o rădăcină artificială care înlocuieşte rădăcina unui dinte lipsă. Un implant dentar se prezintă asemănător cu un şurub fiind construit din titan, un material biocompatibil. Implantele dentare sunt folosite pentru a înlocui unul sau mai mulţi dinţi lipsă.

Implantul dentar nu este mobil şi nu afectează dinţii sănătoşi spre deosebire de punţile dentare sau proteze utilizate în trecut ca şi soluţie pentru lipsa dinţilor.

Implantul dentar este poziţionat în os şi nu se sprijină pe dinţi vecini. Această soluţie permite realizarea procesului de masticaţie în mod sănătos.

Un implant dentar este pozitionat în os în cursul unei intervenţii chirurgicale în clinica NC DENTALES, sub anestezie locală, fiind un fără durere. Studiile recente indică o rată de succes de 98%. Animaţie cu tehnica de implantare.

 

Etapele de tratament cu implant dentar:

Etapele de tratament cu Implant dentar

După prima vizită în care se stabileşte diagnosticul şi planul de tratament se plasează implantul dentar printr-o intervenţie chirurgicală minoră.

Intervenţia se face cu anestezie locală şi este absolut nedureroasă, nu necesită repaos la domiciliu sau internare. Există posibilitatea plasării unui implant dentar în aceeaşi şedinţă cu extracţia dintelui; după 7-10 zile se scot firele.

Urmează o periodă de aşteptare care variază de la 3-5 luni, timp în care are loc osteointegrarea ( prinderea implantului în os ). După acest timp se trece la refacerea protetică adică la realizarea coroniţelor metalo-ceramice.

Durata de viaţă a unui implant dentar depinde în mare parte de pacient. Rata succesului unui implant dentar la 10 ani trece de 98 %. Foarte importantă este igiena pacientului, controalele periodice ( la 6 luni), menţinerea stării de sănătate şi a unui stil de viaţă sănătos ( Fără fumat şi consum de alcool).

Avantajele Implantului Dentar:

 • În cazul unui implant dentar înlocuirea unui dinte lipsă se face printr-o singură coroană metalo-ceramică şi nu prin trei coroane ca în cazul punţilor clasice.
 • Un implant dentar nu presupune prepararea dinţilor vecini.
 • Pacienţii purtători de proteze mobile pot beneficia de lucrări fixe.
 • Un implant dentar oferă imagine naturală zîmbetului dumneavoastră.
 • Prin implant dentar se previne rezorbţia osului şi retracţia gingivală.
 • Implantologia dentară este tratamentul stomatologic cu cea mai mare rata de succes.
 • Tratamentul cu implant dentar permite simţirea gustului al alimentelor, spre deosebire de tratamentul cu proteze dentare mobile.
  Metoda clasică Metoda modernă
  Metoda clasică
  Tratamentul cu punte dentară necesită prepararea dinţilor vecini
  Metoda modernă
  Tratamentul cu Implant DentarNU necesită prepararea dinţilor vecini
Задать вопрос
+373 (22) 60-61-08

implant-dentar.md на Русскомimplant-dentar.md Romanian
373 (22) 60-61-08
0 (69) 60-34-23
Faceți o programare
Pune o întrebare

Adresați întrebarea dumneavoastră sau descrieți pe scurt situația în care aveți nevoie de ajutorul nostru. Noi foarte rapid vă vom contacta :-)

Înscrieți-vă pentru o consultație

Adresați întrebarea dumneavoastră sau descrieți pe scurt situația în care aveți nevoie de ajutorul nostru.
Noi foarte rapid vă vom contacta:-)

Data și ora vizitei dorite:
Trimite
implant-dentar.md на Русскомimplant-dentar.md Romanian
Meniu
+373 (22) 60-61-08
Pune o întrebare
Noi suntem situați în orașul Chișinău, sectorul Ciocana
bd. Mircea cel Bătrân 13/2
Clinica stomatologică Dr.Didu "NC DENTALES"