tel.:(+373) 022 60-61-08
069603423
Chişinău, bd. Mircea cel Bătrân, 13/2
suna NC DENTAL CLINICA


Osteoplastii

   Sinus lifting (din limba engleză - ridicarea sinusului)

Sinusurile maxilare se află în spatele obrajilor, în grosimea osului maxilar şi deasupra dinţilor superiori (premolari şi molari). Există o soluţie clinică chirurgicală numita sinus lifting (ridicarea membranei sinuzale). Aceasta se poate realiza pe cale internă-sinus lifting închis atunci cînd e nevoie de o "ridicare" minora sau pe cale externă-sinus lifting deschis atunci cînd sinusul are nevoie de o ridicare mai mare. Chirurgul care realizează implantul dentar pătrunde în sinus trepanînd peretele osos prin locul în care au existat dinţii superiori, fără a rupe aceasta membrana subţire. Membrana sinusală este apoi dezlipită si ridicata iar osul donator este introdus în spaţiul dintre peretele osului şi membrana sinusală. După 6-8 luni implanturile dentare pot fi inserate. Dar există şi cazuri cînd implantele pot fi introduse în acelaşi timp cu operaţia de sinus lifting atunci cînd pacientul mai prezinta minimum 5 mm de os între sinus şi cavitatea orală.

O alternativă aparută în ultimii ani la operaţia de sinus lifting sînt implanturile scurte şi groase. Însa, pentru inserarea acestora e nevoie de minimum 5 mm de înaltime osoasa şi minimum 5-6 mm de grosime (lăţime) osoasă. Pentru diagnosticare este obligatoriu nevoie de ortopantomografie dentară.

Expansiunea de creastă (lărgirea apofizei alveolare)

 În cazuri grave de atrofie, creasta osoasă maxilară a fost resorbită (topită) accentuat, neexistînd lăţime şi inălţime suficientă implantării. În această situaţie, creasta osoasă este "despicată", pe orizontală sau pe verticală, în funcţie de necesităţi (cu ajutorul piezotomului), iar între cele două fragmente lărgite mecanic, se introduce o grefa osoasa pentru a reobţine volumul osos pierdut. Implanturile pot fi inserate în aceeaşi sedinţa, însa cînd este nevoie de o expansiune voluminoasă, va fi introdusă intîi grefa, iar dupa cateva luni vor fi inserate implanturile dentare.

Clinică stomatologică</a> "NC DENTAL CLINICA" SRL

© 2014 Clinica stomatologică DR.DIDU "NC DENTALES"

Moldova, mun. Chişinău, bd. Mircea cel Bătrân , 13/2
tel.:(+373) 022 60-61-08; 069603423.
e-mail:dr-didu@mail.ru

Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика